Ofte stillede spørgsmål

 1. Kan vi forhandle om prisen hvis vi køber flere? Nej, vi er i forvejen nok Danmarks billigste.
 2. Er det kvalitet når det er så billigt? Ja, vi kan lave det så billigt fordi vi bruger hele længder af træ så der er ingen spild.
 3. Kan vi finde ud af at samle det? Ja, der følger meget fine tegninger med. Men vi har jo alle forskellige evner og det kan måske være en udfordirng for nogen; men man er altid velkommen til at ringe og snakke med os.
 4. Kan vi aftale en bestemt dag/time? Nej, den vognmand vi bruger har 5 dage at levere på- ellers ville fragten være betydeligt større. Du modtager et Track&Trace link fra fragtmanden så du kan følge din forsendelse.
 5. Er det bedst lige at ringe og tale med jer i telefon? Det er man selvfølgelig velkommen til, men vi har i perioder meget travlt og så kan du sende en mail.
 6. Kan vi betale det ”sort”? Nej, for vi betaler faktisk vores skat med glæde…
 7. Hvad er fragt prisen? Se under de forskellige produkter. Man kan også lave en prøvebestilling, så regnes fragten ud.
 8. Kan vi bestille shelter, bålhytte osv. I andre mål end dem i sælger? Som udgangspunkt nej. Men nogle ting kan ændres som fx at forlænge en Grillhytte eller et Bålhus..
 9. Hvad betyder uafkortet? Det betyder at man skal skære alt træet til ifølge de medsendte tegninger.
 10. Kan vi få tegninger tilsendt før vi får ordren? Nej, de følger med varerne. Tegningerne bliver sendt pr mail.
 11. Kan vi afhente udenfor jeres åbningstid, eller i weekenden? Ja, hvis i har betalt over nettet, skriver i bare en mail og vi stiller det frem.
 12. Kommer vi foran alle andre kunder hvis vi bare skriver og ringer nok gange? Nej, vi tager alle vores kunder i den rækkefølge de afgiver en ordre- stor som lille.
 13. Er træet 100% nøjagtigt når det er friskskåret direkte fra savværket? Nej, desværre kan ru træ, godt svinge 1-5 mm (afhgængig af størrelse) når det bliver skåret, især Lærk kan svinge noget. Men som regel er det ikke noget der ses når det er monteret.
 14. Når træet er høvlet, har det så en 100 % glat overflade? Nej, det har det ikke, for især omkring knaster kan træet ”rejse” sig lidt ved høvling.
 15. Er alt træet høvlet på 4 sider? Nej, til vores sheltergulv, høvler vi dem ikke på siderne.
 16. Kan vi bruge jeres planker til et indendørs spisebord? Vi kan ikke anbefale det, for det skal være tørret træ og det har vi ikke. Når det så er sagt, så er der rigtig mange der har lavet de fedeste plankeborde indendørs alligevel i Douglas planker, så det er lidt op til den enkelte om de vil springe ud i det.
 17. Carport: Hvis man ønsker at beklædningsbrædderne går helt op over spærene, skal det bemærkes at brædderne ikke er lange nok (de bliver delt i 2) men det kan løses ved, at lave klinkbeklædning nederst som det ses på vores udhuse: https://www.oksboel-savvaerk.dk/ shop/46-udhuse/
 18. Skruer: Der følger 2 slags “blanke” skruer med, som er 4,5x50 mm og 5,0x80 mm; disse er rustfri og er til beklædningsbrædderne. De korteste til det inderste lag og de lange til det yderste lag beklædning. (det gælder ikke vores skovshelter, der bruges alm. udendørs skruer)
 19. Hvor et produkt sættes på betonfundamenter, bør der understøttes flere steder med sten eller lignende, for at gulvet ikke “gynger”.
 20. Stålplader: Skal stålplader tilskæres bør det gøres med en specialklinge til rundsav eller stiksav. Pas på med vinkelsliber da det giver varme spåner der ødelægger belægningen.
 21. Højbede: Skrues sammen og vendes “på hovedet”, så skruehovederne vender ned mod jorden.
 22. Skal træet til dit nye produkt ikke bruges med det samme, bør det pindes op og med et lille halvtag af en slags henover, så det ikke får misfarvning.
 23. Egetræ kan blive mørkt ved kontakt med “urenheder” på grund af den store koncentration af garvesyre i træet.
 24. Vores produkter må ikke sammenlignes med et Ikea produkt, men mere som et nemmere gør det selv produkt. Du bør altså have “hænderne skruet rigtigt på”. (Men uanset hvad kan de fleste samle det udfra vores nemme samlevejledninger, og så er det faktisk mega hyggeligt)