Kæmpe boom i salget af sheltere

Oksbøl Savværk har 4-doblet omsætningen de seneste to år, og stigningen er drevet af en eksplosiv udvikling i salget af sheltere til især private husejere og danske kommuner

Corona-perioden har tilsyneladende sat dybe aftryk på danskernes prioriteringer i livet og skabt et udbredt ønske om mere ægte og jordnære naturoplevelser.

Oksbøl Savværk har således i de seneste to år oplevet en eksplosiv stigning i salget af sheltere, og det er ikke bare de private husejere over hele landet, men også kommunerne, der har truffet hurtige beslutninger om at investere i de ”primitive” soveværelser.

Oksbøl Savværk tilbyder Danmarks vel nok største og bredeste sortiment af sheltere, og det aktuelle boom i salget har betydet, at virksomhedens samlede omsætning totalt set er 4-doblet i forhold til for to år siden.

- Vores sheltere er blevet ekstra populære, fordi det er 100 procent danske produkter. Og vi anvender udelukkende lærk og douglas fra de store midtjyske skove, da dette træ har et meget højt naturligt indhold af harpiks, fortæller direktør Mogens Kingo, Oksbøl Savværk.

- Det høje indhold af harpiks giver en naturlig beskyttelse mod skadedyr og svampe, så det ikke er nødvendigt at tilsætte gift eller at imprægnere træet for at sikre en lang holdbarhed. Det er et kæmpe plus for miljøet. Og da træet ikke er importeret fra et fjerntliggende land, reduceres energiforbruget til transporten også, så det samlede CO2-aftryk bliver mindre.

Mogens Kingo, Oksbøl d. 29-8-22.